Guide: Pleje og rensning af guldsmykker

Smykker af massivt 18 karat guld, som udelukkende er det materiale, vi benytter hos NOTES STUDIO, kan modstå dagligt brug og holde i generationer. Dog er det vigtigt, uanset hvor holdbare smykker er lavet til at være, at de vedligeholdes og benyttes med omtanke.

Smykker er skabt til brug

Smykker er skabt til at blive brugt, men med brug føler også et behov for pleje og rensning for at opretholde smykkets glans. For at sikre en lang levetid på dine smykker, kan du med fordel følge nogle enkle huskeregler i din dagligdag.

Når du vasker hænder, går i bad, vasker op eller svømmer bør du så vidt som det er muligt tage sine smykker af, for at opretholde deres fine glans. Dette er fordi hyppig kontakt med vand og sæbe kan få ædelmetallet til at patinere og ligeledes kan sæberester sætte sig i smykket og få det til at se mindre funklende ud. Skønhedsprodukter er desuden noget du bør være forsigtig med, da de kan påvirke smykkernes overflade. Derfor kan det være en god tommelfingerregel at huske, at tage smykker på som det sidste trin i din morgenrutine, så de skånes mest muligt.

For at bruge dine guldsmykker med mest mulig omtanke er det derfor vigtigt, at du forsøger at undgå, at de kommer i kontakt med parfume, kemiske produkter, olier osv. Bemærk desuden også, at hårde overflader kan ridse dine smykker. 

 

5 gode råd til smykkepleje

Guide: Sådan renser du dine smykker hjemme

For at sikre, at dine guldsmykker forbliver smukke i årevis, er det vigtigt at give dem den rette pleje. Rensning af guldsmykker er en enkel proces, der kan udføres derhjemme med få midler.

Du skal bruge: 

  1. En mild sæbe eller mild opvaskemiddel
  2. Lunkent vand
  3. En blød klud

Rens på følgende måde:

Foretag en blid rengøring på dine guldsmykker ved at placere dem i et vandbad med varmt vand og fylde et par dråber mild sæbe her i.
Hvis der er behov for det, kan du børste smykkerne forsigtigt med en meget blød børste, for at få det værste snavs af.
Tør og poler derefter smykket med en blød klud.
HUSK at undgå grove kemikalier, da disse kan beskadige guldet.

Rengøringsmetoden hvor der bruges lunkent vand og mild sæbe er ideel til at fjerne snavs og olier fra dine guldsmykker. Den bløde klud benyttes derefter til at tørre smykket af og bringe smykkets glans tilbage. 

Du kan forlænge dine guldsmykkers levetid ved at rengøre dem regelmæssigt. Herudover giver en regelmæssig rengøring af smykkerne også mulighed for at opdage eventuelle tegn på slid eller skader. Derfor kan du ved at følge disse simple trin ovenfor nyde og bevare dine guldsmykker i mange år.

Opbevaring af guldsmykker

Guldsmykker oxyderer ikke. Dog kan du med tiden opleve, at dine guldsmykker muligvis får små ridser, enten fra kontakt med andre smykker under opbevaring eller fra almindelig slid, når du bærer dem. 

For at undgå mest muligt slid, kan du med fordel opbevare dine guldsmykker i et smykkeskrin, når du ikke har dem på. Det er vigtigt at guldsmykkerne ikke ligger op ad hinanden eller andre smykker, da de kan risikere at få ridser, derfor vil det være en god idé, at benytte et smykkeskrin med polstring eller rumopdeling. Hvis du ikke ejer et smykkeskrin, kan du også sagtens opbevare dit smykke i den smykkeæske det kom i eller i en lille stofpose.


Opsummering og gode råd

Plej regelmæssigt: Ved at pleje og rengøre dine guldsmykker regelmæssigt, kan du forlænge dine guldsmykkers levetid og sikre at dine guldsmykker forbliver smukke i årevis.

Undgå kontakt med kemikalier: Guldsmykker kan tage skade af gentagne gange at blive udsat for kemikalier såsom rengøringsmidler og parfumer. Derfor kan det være en god idé, at tage dine smykker på som det sidste i din morgenrutine samt at fjerne dem, inden du påbegynder huslige opgaver, for at minimere kontakt med kemikalier, som kan forringe guldet over tid.

Minimerer slid: Guldsmykker kan blive ridset eller beskadiget over tid, og derfor kan du med fordel vælge at tage dine guldsmykker af, når du foretager dig aktiviteter, som kan forårsage slid f.eks. sportsaktiviteter, havearbejde eller andet. Desuden bør du undgå at have dine guldsmykker på, når du skal i vandet. Saltvand, strandsand og klorvand kan nemlig misfarve dine guldsmykker og lave ridser i overfladen, så dine smykker kommer til at fremstå slidte og matte.  

Separat opbevaring: Separat opbevaring af dine guldsmykker kan forhindre ridser og slid. Derfor vil det være en god idé, at opbevare dine guldsmykker i et smykkeskrin, stofposer eller i små smykkeæsker. Du bør derfor undgå at opbevare dine guldsmykker sammen med eller tæt op af andre smykker, for at minimere risikoen for slid.

Ved at følge disse nemme steps kan du bevare dine guldsmykkers skønhed og glans i årevis. Det er vigtigt at håndtere dine guldsmykker med omhu og opmærksomhed for at sikre, at de forbliver en smuk og tidløs del af din smykkesamling.

Tilbage til blog